nazwa:   
hasło:     
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie
rejestracja szukaj wiadomości profil

MSM

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Laboratorium Urody Strona Główna » Dieta i suplementy
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Zobacz poprzedni temat / Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
marzena
Administrator

Wysłany: Wto Lis 21, 2006 22:29
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

crumb napisał:
Włosy wyłażą po MSM - u mnie nie tylko na początku, ale i przez cały czas (brałam kilka m-cy). Zorientowałam się dopiero po odstawieniu, kiedy to stopniowo zaczęła mi gęstnieć czupryna

Obawiam sie, ze jest to fizjologicznie niemozliwe.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
crumb

Wysłany: Wto Lis 21, 2006 23:18
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zatem, być może chodziło u mnie o efekt wypierania starych włosów przez nowe. Albo natrafiłam na jakąś kumulację akurat, czynników sezonowo-żywieniowo-psychofizycznych. W każdym badz razie efekt był zauważalny. Zwaliłam na MSM bo, oprócz Maximum Antioxidant PP niczym sie nie faszerowałam w ostatnich m-cach. Acha po drodze Ginko biloba i jedno opak.cynku było.
Może jeszcze spróbuję z MSM, bo mam napoczęte jedno opak. tym bardziej, że pomaga mi na staw kolanowy

Saskia

Wysłany: Sro Lut 14, 2007 21:41
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Arrow Methylsulfonylmethane (MSM) ingestion causes a significant resonance in proton magnetic resonance spectra of brain and cerebrospinal fluid.
http://tinyurl.com/3a7ccs
Badanie, ktore wskazalo iz spozywanie MSM powoduje zmiane obrazu rezonansu magnetycznego mozgu i plynu mozgowo-rdzeniowego.

fumico

Wysłany: Wto Sty 01, 2008 18:08
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Właśnie zastanawiam się nad kupnem msm bo zdecydowanie potrzebuję wzmocnić czuprynę. W związku z tym, chciałabym dowiedzieć się czy zażywanie msm przyniosło u was pożądane efekty czy też powinnam to sobie darować.

figa25

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 9:07
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Używałam kiedyś ale po skończeniu 1 opakowania włosy tak mi zaczęły wypadać, ze sobie darowałam i tylko z msm to kojarzyłam, nie zaryzykuję więcej

aaa

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 13:09
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Coś widzę że MSM działa na Wasze włosy wypadająco.. Tylko wydaje mi sie że tutaj nie należy mylić pojęć: MSM służy po poprawy struktury włosa a nie ma związku zbytniego z hamowaniem wypadania.

A kto byłby chętny na MSM w postaci proszku, bo widzę że zainteresowanie było Wink

fallea

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:19
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja też się skusiłam na MSM mimo doniesien o wypadaniu. Niestety i u mnie się to potwierdziło -po 2 tygodniach używania kłaki lecąSad
Długie, 30 centymetrowe włosy po kilka na raz w jednym kosmyku. Szok!
Zredukowałam dawkę z 1000 na 500mg/dzień i jeszze kilka dni poczekam.

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Maria22

Wysłany: Pią Lut 20, 2009 16:12
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Do aaa,

Mówisz o czystą MSM, np. do dodania do Loxonu?
Bo ja bym była Wink

Pseudonim

Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 20:01
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Biomolecules & Therapeutics, 17(3), 241-248 (2009) ISSN: 1976-9148(print)/2005-4483(online)
www.biomolther.org DOI: 10.4062/biomolther.2009.17.3.241
*Corresponding author
Tel: +82-53-810-2822 Fax: +82-53-810-4654
E-mail: byoo@ynu.ac.kr
Fig. 1. The chemical structures of magnesium ascorbyl phosphate
(MAP) and methylsulfonylmethane (MSM). (A) Magnesium
ascorbyl phosphate (MAP). (B) Methylsulfonylmethane (MSM).
The Effect of Methylsulfonylmethane on Hair Growth Promotion of
Magnesium Ascorbyl Phosphate for the Treatment of Alopecia
Srinivasan SHANMUGAM, Rengarajan BASKARAN, Santhoshkumar NAGAYYA-SRIRAMAN,
Chul-Soon YONG, Han-Gon CHOI, Jong Soo WOO, and Bong-Kyu YOO*
College of Pharmacy, Yeungnam University, Kyungsan 712-749, Republic of Korea
(Received April 10, 2009; Revised May 16, 2009; Accepted May 23, 2009)

Abstract - The purpose of this study was to evaluate the effect of methylsulfonylmethane (MSM) on hair
growth promotion of magnesium ascorbyl phosphate (MAP) for the treatment of alopecia. Aqueous solutions
of MAP 7.5% with or without MSM 1%, 5% or 10% were prepared and applied onto the depilated back skin of
the male mice once a day for 20 days. The degree of hair growth was evaluated by visual scoring using hair
growth quantification scale (0-5, 0 being initial state and 5 being complete hair growth). In vitro transdermal
penetration and intradermal retention studies of MAP were performed with Franz diffusion cell using hairless
mice skin. Hair growth in the group treated with the aqueous solution containing MAP 7.5% and MSM 10%
was comparable to or better than the result in the group treated with minoxidil 5% solution. Hair growth
promotion of MAP was dose-dependently increased by the presence of MSM used in combination with MAP
7.5% solution. The in vitro transdermal penetration of the MAP was decreased in proportion to the
concentration of MSM. However, intradermal retention of MAP was profoundly and dose-proportionally
increased as a function of MSM concentration, reaching 802 μg/cm2 in the presence of MSM 10% (200-fold
increase). The effect of MSM on hair growth promotion of MAP was dose-proportional to the concentration of
MSM due to the enhanced intradermal retention of MAP in the presence of MSM. Therefore, topical
application of MAP together with MSM appears to be useful for the treatment of alopecia.

Stosowano MAP jeden raz dziennie przed 20 dni na ogoloną skórę mysich samców i oceniano wzrost włosów

U myszy leczonych MAP 7,5% i 10% MSM wzrost włosów był porównywalny bądź lepszy niz w grupie z minoksem 5 %
In vitro przezskórna penetracja MAP została zmniejszona w stosunku do koncentracji MSM ale śródskórne zatrzymanie MAP było 200 krotnie większe przy MSM , efekty były związane ze stężeniem MAP dzięki temu że był on lepiej zatrzymywany w naskórku
Do tego im więcej sie zgromadzi MAP tym lepsze będą efekty
http://img.kisti.re.kr/soc_img/society/ksp/OOOM...009_v17n3_241.pdf
sa tam fajne zdjęcia wszaków

Strona 2 z 2
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Laboratorium Urody Strona Główna » Dieta i suplementy
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Skocz do: